Zelenszkij szerint Putyin már ne is él: „Nem vagyok biztos benne, hogy még életben van”

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a svájci Davosban tartott Világgazdasági Fórumon szólalt fel videóüzenet segítségével: ebben sürgette a szövetségeseit, hogy küldjenek több fegyvert Ukrajnának, illetve megkérdőjelezte, hogy az orosz elnök életben van-e még.

Az ukrán elnök a béketárgyalások lehetőségéről és a Kijev közelében történt helikopterszerencsétlenségről is szót ejtett. Ukrajna egyelőre nem nevezte meg Oroszországot mint a baleset felelősét, de Zelenszkij hangsúlyozta, hogy ,,háborús időkben nincsenek véletlen balesetek”.

A fegyverszállításokkal kapcsolatban azt mondta, a világnak gyorsan kell cselekednie, mert ,,a zsarnokság gyorsabb a demokráciánál”.

Hirdetés

Az orosz elnökről úgy nyilatkozott: ,,Nem értem, hogy kivel beszéljek. Nem vagyok biztos benne, hogy Vlagyimir Putyin életben van még”.

“Nem vagyok benne biztos, hogy még mindig él, vagy ő hozza-e a döntéseket” – tette hozzá az ukrán elnök. Arra azonban nincs semmiféle bizonyíték, hogy Putyin ténylegesen halott lenne, bár időről időre felröppennek ilyen és ehhez hasonló pletykák – írja az Ukrainska Pravda ukrán hírportál cikke alapján az ATV.

Borítókép: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: