Zelenszkij bekeményített: ha az orosz erők nem távoznak, az ukránok a határokig kergetik őket

Hirdetés

Fotó: TASR/AP

Azonnali távozásra szólította fel az Ukrajna területén lévő orosz katonákat hétfő este elmondott beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hangsúlyozva, hogy “máskülönben az ukrán csapatok a határokig kergetik őket”.

“Ha meg akarnak menekülni, eljött az idő, hogy induljanak. Menjetek haza!” – fogalmazott szokásos esti beszédében Zelenszkij.

“Ukrajna azt veszi vissza, ami az övé” – tette hozzá.

Hirdetés

Mindeközben Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó azt közölte, az ukrán hadsereg támadást intézett a Dnyeper (Dnyipro) folyó nyugati partján fekvő, az orosz erők által elfoglalt területekre igyekvő hajók ellen a dél-ukrajnai Herszon térségében.

“Az ellenség támadási kísérlete csúfosan megbukott” – jelentette ki Aresztovics, és elmondta, hogy az ukrán erők “több ponton áttörték az orosz védelmi vonalat”. Az orosz védelmi tárca mindazonáltal hétfő este arról számolt be, hogy az orosz csapatok meghiúsítottak egy, a front déli szakaszán megkísérelt ukrán támadást.

Az ukrán ellenőrzés alatt álló, Herszontól délkeletre lévő Mikolajivban az orosz támadások legalább két halálos áldozatot követeltek a városi tanács hétfői közlése szerint.

Hirdetés

Natalija Humenyuk, az ukrán déli műveleti parancsnokság sajtóközpontjának vezetője hétfőn azt mondta, az Oroszország által megszállt ukrajnai területeken a harci események alakulása “most nagyon erőteljes, a helyzet dinamikusan változik”.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: