Zelenszkij: “Az egész világ elkésett Ukrajnával”

Hirdetés

MTI/AP/Efrem Lukackij

Sajnálkozását fejezte ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a konzervatív amerikai Fox televízió hírcsatornájának nyilatkozva, hogy az Egyesült Államok segítsége csak Oroszország támadásának megindulása után érkezett meg.

Mindemellett Zelenszkij hangsúlyozta, hogy “jó viszonyt ápol” amerikai hivatali partnerével, Joe Bidennel.

Hirdetés

Az ukrán államfő Trey Yingst műsorvezető azt firtató kérdésére válaszolt, hogy milyen a kapcsolata Bidennel, és az Egyesült Államok nem várt-e túl sokáig, míg végre támogatást kezdett nyújtani Ukrajnának.

“Az igazat szólva, kár, hogy mindez a háború kitörése után indult meg, de most már megvan. Köszönetem neki és csapatának. Mostantól sűrűbben tudunk beszélni” – mondta Zelenszkij tolmácson keresztül.

Hirdetés

Az ukrán elnök úgy fogalmazott, hogy Ukrajna támogatásának kérdése nem Bidenen áll, hanem “sokkal inkább a világ döntésképtelenségén”. Hozzátette, hogy “az egész világ elkésett Ukrajnával”.

A Fehér Ház közlése szerint Biden és Zelenszkij csütörtökön több mint fél órán át egyeztettek egyebek között a katonai, gazdasági és humanitárius segélyekről, valamint Oroszország civilek elleni támadásairól, ideértve a kijevi Babij Jar holokauszt-emlékhely bombázását is.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: