„Zaklatták a társai a kislányomat, ezért lett öngyilkos„ – állítja a 12 éves kislány édesanyja

Hirdetés

Borzalmas tragédiát kell feldolgoznia az asszonynak, aki úgy gondolja gyermeke halálát megakadályozhatták volna az iskolában.

A halálba menekült a folytonos zaklatások elől a 12 éves Charley Patterson, aki a szülei szerint egy mosolygós, kedves, okos és segítőkész kislány volt. Lelkileg azonban képtelen volt feldolgozni, hogy iskolatársai szekálják. Ezért véget vetett az életének- írja a Metropol

Hirdetés

Bár a gyermek halálát talán soha nem lesz képes feldolgozni a Cramlingtonban élő édesanya, Jay, és édesapja, Paul, most azt szeretnék elérni, hogy módosítsák a gyermekeket érintő mentális ellátást szabályozó törvényeket – Charley ugyanis már múlt novemberben segítséget ért lelki traumái, zaklatottsása miatt, azonban márciusig váratták, amíg egyáltalán foglalkozni kezdtek az ügyével – ám ekkor sem kapott szaksegítséget, csupán várólistára került.

Az állapota tovább romlott, miután elrendelték a lezárásokat a koronavírus-járvány miatt.

Noha sok szülő arról számolt be, hogy Charley volt az osztály egyik legkedvesebb lánya, ő volt az, aki először odament az újonnan érkezőkhöz, ő volt az, aki először segített, mégis sok diák céltáblának tekintette. Hiába tiltotta le zaklatóit a közösségi felületeken, kedvenc online játékával, a Robloxszal sem játszhatott, mert ott is mocskos üzenetekkel bombázták – számolt be a tragédiához vezető útról a Chronicle Live.

Hirdetés

Noha a koronavírus-járvány első hullámában – hazánkhoz hasonlóan – a briteknél is változtak az iskolalátogatás szabályai, ez sem segített a 12 éves lányon.

„Charley szenvedett a karantén alatt, így az iskola megengedte neki, hogy hétfőnként és péntekenként bejárjon órákra – ez azonban azt jelentette, hogy ismét össze lett zárva azokkal, akik zaklatták. Úgy gondolom, az iskola többet is tehetett volna. Senki sem akart neki segíteni, és nem akarnak segíteni a barátainak, akiket ugyanazok zaklatnak„– magyarázta a kislány gyászoló édesanyja, hozzátéve: ugyan a lányát már nem kaphatja vissza, azt azonban elérheti, hogy más szülőknek ne kelljen az ő tragédiáját átélnie. Charley hiába kért segítséget, nem kapott. Nem akarom, hogy ez mással is megtörténhessen.”

Jay Patterson a Charley Törvénye nevű kezdeményezéssel azt szeretné elérni, hogy legkésőbb egy hónappal azt követően, hogy egy kamasz segítséget kér bármilyen mentális, lelki kérdésben, megkapja azt. Vonják be az összes érintettet: a tanárokat, az iskolát, az orvosokat – emellett ne engedjék el, hanem kövessék nyomon a segített gyerekek gyógyulását.

Fotó: Northfoto (Illusztráció)


Hirdetés

Hozzászólások: