WHO: gyorsul a koronavírus-járvány terjedése a világban

Hirdetés

Már tavaly decemberben jelen volt Olaszországban a koronavírus, állítja a Nemzeti Egészségügyi Intézet kutatása, amely Milánó és Torino szennyvizének vizsgálata alapján jutott arra az eredményre, hogy már két hónappal az első hivatalos fertőzés előtt is terjedhetett a vírus a régióban. Olaszországban közben tovább csökkent mind a halottak, mind az új fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 47 beteg halt meg, míg szerte az országban 251 új fertőzöttet regisztráltak- írja az Euronews

Németországban a hadsereget hívták segítségül, miután az ország legnagyobb disznóhúsforgalmazó cég vágóhídján koronavírus-fertőzést észleltek. A Tönnies gyárában ezeregyszáz dolgozót teszteltek, közülük hétszázharminc embernél mutatták a ki a vírust. A tömeges fertőzés miatt hétezer embert azonnal karanténba helyeztek, a térség óvodáit és iskoláit is bezárták.

Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet közben újabb figyelmeztetést adott ki. A WHO bejelentése szerint a koronavírus-pandémia egyre gyorsabban terjed a világban, előző nap minden eddiginél többet, 150 ezer új esetet regisztráltak egyetlen nap alatt. Az esetek felét Amerikában regisztrálták, de Dél-Ázsiában és a Közel-Keleten is jelentősen nőtt a fertőzöttek száma.

A járvány kezdete óta 28 313 ember halt meg Spanyolországban az új koronavírus okozta betegség szövődményeiben – közölte pénteken a spanyol egészségügyi minisztérium, miután felülvizsgálta az adatbázist, hogy kizárja a kettős adatokat és a tévedéseket. A tárca azt is tudatta, hogy még mindig kilenc fertőző góc van országszerte.

A brit kormány az eddigi magasról közepes szintre csökkentette pénteken a koronavírus-járvány intenzitását jelző riasztási szintet. A járvány a nyári napforduló hagyományos ünnepségét is elérte Stonehange-ben. Az ünnepély csúcspontjának számító rendezvényen a szokásos több ezerhez képest sokkal kevesebben vettek részt idén.


Hirdetés

Hozzászólások: