Vlagyimir Putyin mindent elmagyarázott Emmanuel Macronnak. Itt vannak részletek

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonon egyeztetett Emmanuel Macron francia elnökkel – közölte csütörtökön este a Kreml.

A tájékoztatás szerint Putyin a beszélgetés során “kimerítő” magyarázatot adott hivatali partnerének Oroszország cselekedeteinek okaira. Az orosz államfői hivatal arról számolt be, hogy “komoly és nyílt véleménycsere folyt az ukrajnai helyzetről”.

Hirdetés

A két politikus megállapodott abban, hogy kapcsolatban maradnak.

Az Elysée-palota szerint Macron követelte, hogy Putyin haladéktalanul állítsa le az orosz katonai műveletet Ukrajna ellen.

Macron az első nyugati politikus, aki Putyinnal felvette a kapcsolatot, miután az orosz elnök elrendelte az ukrajnai katonai műveletet.

A telefonbeszélgetést Párizs kezdeményezte.

A francia államfő az EU-tagállamok vezetőinek csütörtök esti rendkívüli csúcsértekezlete előtt kijelentette, hogy Putyin “masszív szankcióknak” néz elébe.

Macron fokozott erőfeszítéseket tett az orosz-ukrán konfliktus békés megoldása érdekében, és ezért személyesen is találkozott Putyinnal Moszkvában. Az utóbbi időben a két vezető többször is egyeztetett telefonon.

A francia Air France légitársaság bejelentette, hogy az ukrajnai háborús helyzet miatt heti tizenkettőről hétre csökkenti Moszkvába induló járatait.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: