Vizsgálatot rendeltek el a 33 évesen meghalt agyhártyagyulladásos Nő ügyében

Hirdetés

Vizsgálatot rendeltek el az agyhártyagyulladásban meghalt 33 éves nő ügyében

Agyhártyagyulladásban meghalt egy 33 éves esztergomi nő, miután édesanyja szerint több kórház sem akarta fogadni. Krónikus betegsége nem volt, egy nap azonban fejfájás kezdte gyötörni, majd belázasodott, de nem köhögött. A háziorvos koronavírus-tesztet rendelt el, de a mentő 48 óra elteltével sem érkezett meg. Közben a nő állapota folyamatosan romlott, már sugárban hányt.Végül megérkezett a mentő, Székesfehérvárra vitték, ám ott nem fogadták, így a nő végül a tatabányai kórház sürgősségi koronavírus-osztályára került.

Hirdetés

A koronavírus-tesztje negatív lett, még aznap este hazaküldték. Nem sokkal később újra mentőt hívtak hozzá, ami – miután több fővárosi kórház sem fogadta – Balassagyarmatra vitte. Itt nem sokkal később meghalt.

Az esetről elsőként Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus számolt be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradó megkeresésére közölte: az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, ám arról csak lezárulta után adnak információt.Hozzáteszik: az egészségügyi ellátások lépcsőzetes visszaállítása folyamatosan zajlik, a kórházak az ágyak jobb kihasználása érdekében tárgyalhatnak egymással a nem koronavírusos betegek mielőbbi ellátásának biztosítása érdekében.


Hirdetés

Hozzászólások: