Vízbe fulladt egy fiatal férfi a Lupa Beachen

Hirdetés

Az Index egyik olvasója tájékoztatta arról a tragikus hírről a portált, miszerint csütörtökön egy fiatal férfi fulladt bele a Lupa-tóba a strand VIP részén. Ahogy az olvasó elmondta, a férfi a parttól 7-8 méterre kapálózott a vízben, aztán elmerült, ezt a jelenetet két lány is látta.

“Két civil srác elkezdte keresni, majd kb. tíz perc múlva két vízi mentő is érkezett. Az egyik civil megtalálta, és négyen a partra húzták, de már nem lehetett megmenteni, túl késő volt” – írta a portálnak az olvasó.

A történteket egyébként a mentőszolgálat is megerősítette. Az Index kérdésére azt közölték, hogy a mentők sokáig küzdöttek a férfi életéért, de nem tudták megmenteni.

Hirdetés

A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke, Seller András eljuttatott egy közleményt a szerkesztőségünkhöz, amelyben arról számolt be, hogy semmilyen riasztás nem érkezett a vízi mentők felé, mikor észlelték, hogy a férfi elmerült. Közleményét most változtatások nélkül közöljük:

“Valóban a férfi elmerülését két hölgy észlelte és civil látogatók siettek a bajbajutott segítségére, de közben – valamilyen oknál fogva – semmilyen riasztás nem érkezett a vízi mentők felé. Percekkel később, kb 10 perc múlva kapott értesítést a vízimentő szolgálat, akik fél percen belül megérkeztek csónakkal és a parton is. A fiatal férfit az egyik civil a lábával észlelte és az egyik vízimentő merült le érte és hozta felszínre. Ekkor kivitték a partra és elkezdődött a bajbajutott újraélesztése, amit a kiérkező mentőegység folytatott. Sajnos sikertelenül.

Az elhunyt barátai elmondása szerint a fiatal férfi nem volt jó úszó, ennek ellenére a mélyvíz jelzéstől több méterre merészkedett be a vízbe. Az elhunyt hozzátartozóinak és barátainak részvételünket fejezzük ki a szakszolgálatunk részéről”.


Hirdetés

Hozzászólások: