Visszautalta a 85 milliót a penyigei csapat, hogy segítsen a védekezésben

Hirdetés

Hogy mi lesz később a sportfejlesztéssel? Nem tudom, de Magyarországon most nem is ez a prioritás! – mondta a polgármester.

Példaértékű magatartástól tett tanúbizonyságot Penyige polgármestere. Juhász Gyula több mint 100 millió forintnyi sikeresen elnyert támogatást „adott vissza” az államnak a koronavírus-járvány elleni küzdelem megsegítése érdekében.

A december 27-i Magyar Közlönyben megjelent adatok szerint 85 millió forintot kapott a Penyige Sportegyesület a meglévő futballpálya felújítására, ami magában foglalja a talajcserét, az öntözőberendezést, a hálók, a korlátok és a játékoskijáró rendbetételét. Emellett további 45 millió forintot költhettek volna el az öltözőépülettel kapcsolatos beruházásokra.

A Penyigei Sportegyesület tagsága Juhász Gyula polgármester kezdeményezésére úgy döntött, hogy a sikeresen megnyert pályázati pénzt (a már felhasznált összegen felül) visszautalja- írja a ma.hu

Hirdetés

“Úgy gondoljuk mi itt penyigei emberek, sportbarátok, hogy ennek az összegnek, amely még maradt az előkészítési költségek után, a koronavírus járvány miatt vészhelyzetbe került Magyarországon jobb helye van a védekezési költségek között” – mondta a polgármester a haromhatart.hu-nak.

“Hogy mi lesz később a sportfejlesztéssel? Nem tudom, de Magyarországon most nem is ez a prioritás! Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az egyesület vezetősége rögtön támogatásáról biztosított, és a döntésben mögém állt. Mi itt Penyigén megtettük, amit a szívünk diktált!”

A Penyige SE 13 forduló után 24 pontot szerzett, és a negyedik helyen áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye III. Szamos csoportjának tabelláján.

Forrás: ma.hu


Hirdetés

Hozzászólások: