Vigyázat! Ha átléped Pest megye határát megbírságolhat a rendőrség

Hirdetés

Külön ország lett Pest megye, a Budapesten és a Pest megyében élők ugyanis jobb, ha nem hagyják el. A szombati Operatív törzs tájékoztatón Kiss Róbert alezredes egyértelműen elmondta: szabálysértésnek minősül, ha egy budapesti vagy Pest megyei család május 4-e után meglátogatja vidéki rokonait. Ebből az következik, hogy jobb nem átlépni Pest megye határát- írja a budapestkornyeke.hu

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy jellemzően hétvégén mindig többen szegik meg a kijárási korlátozásokat, mint hétköznap. Ezekkel kapcsolatban 1730 esetben kellett intézkedni a rendőröknek az elmúlt 24 órában: 844 esetben figyelmeztetést, 487 esetben helyszíni bírságot, míg 399 esetben feljelentést kellett alkalmazniuk.

Hirdetés

Az alezredes kérdésre válaszolva elmondta azt is, szabálysértésnek minősül, ha egy budapesti vagy Pest megyei család május 4-e után meglátogatja vidéki rokonait – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

A szombati rendkívüli kormányinfón Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő is megerősítette: „A budapesti és Pest megyei lakosoknak nem fér bele, hogy elutazzanak vidékre és ott folytassanak szabadidős sétát, és kiváltképpen nem aludhatnak ott” – mondta.

Ahogy azt nem sokkal ezelőtt megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, a rendőrség azt ígérte, folyamatosan ellenőrizni fogják, hogy a fővárosi és a Pest megyei lakosok betartják-e a szabályokat.

Abban az esetben, ha egy kijárási korlátozást megsértő embert elkapnak a rendőrök három dolog történhet: figyelmeztetés, helyszíni bírság, feljelentés.

Eddig a rendőrség nem adott arról tájékoztatást, hogy mi alapján mérlegelnek a rendőrök. A feljelentés a és a helyszíni bírság összege több tízezer forint lehet, de korábban az RTL beszámolt egy hölgyről, aki a Föld Napja alkalmából szemétszedést rendezett a falujában és 200 ezerre bírságolták meg.

Hirdetés

Az alábbi térképen láthatod Pest megye határát. Ha az M1-esen mész legkésőbb a tárnoki lehajtónál gyere le a sztrádáról, mert a következő lehajtó már Fejér megyében lesz. Az M3-ason Bagnál gyere len, az M5-ösön legkésőbb Örkénynél, az M6-oson pedig Százhalombatta-Észak lehajtónál. A fő és mellékútvonalakon figyeld a megyehatár táblát és ne lepődj meg, ha rendőrautókat látsz majd az utak mentén.

Budapesten és Pest megyében nem változik semmi
A kormányrendelet szerint Budapesten és Pest megyében továbbra is érvényben marad a kijárási korlátozás. A vendéglátó egységek teraszai és kerthelyiségei nem nyithatnak ki, a boltok nyitva tartása sem változik, az élelmiszerboltok és drogériák nyitva lehetnek, a többieknek 3-kor be kell zárnia.

Kiemelt kép: illusztráció
Forrás: budapestkornyeke.hu


Hirdetés

Hozzászólások: