Vietnámi vendégmunkások ettek kutyát Romániában

Hirdetés

A román rendőrség azzal gyanúsít több vietnámi vendégmunkást, hogy ellopták a gyalui Bánffy-kastély őrének kutyáját, majd feldarabolták, és egy részét elfogyasztották.

Az eltűnt kutyus keresésére induló őr vérnyomokat talált a vendégmunkások közeli szálláshelye mellett, majd a rendőrséghez fordult. A vietnámiak lakhelyén házkutatást végző nyomozók megtalálták az állat maradványait a hűtőszekrényben.

A vietnámi vendégmunkásokat a Puiul Regal nevű húsfeldolgozó – a KFC helyi beszállítója – alkalmazta, ötvenen dolgoznak a cégnél. A kihallgatásukkal meglehetősen nehezen haladnak a hatóságok, mert az ázsiaiakkal kizárólag az anyanyelvükön lehet értekezni, hívtak hát egy tolmácsot.

Hirdetés

Tavaly októberben amúgy azzal kerültek be a hírekbe a vietnámi vendégmunkások, hogy vadkacsák levadászásával próbálták feldobni az étrendjüket Szamosújváron.

Vietnámban a kutyahús fogyasztása teljesen természetes, egyes források szerint évente ötmillió kutyát ölnek le étkezési célokra, Romániában azonban az ilyesmi bűncselekménynek számít – írja a Főtér.ro.


Hirdetés

Hozzászólások: