Viagrából is bespájzolnak a britek a koronavírus miatt

Hirdetés

Egy orvos arra kéri a kanos briteket, hogy ne spájzoljanak be a járvány alatti elvonuláshoz a szildenafil-citrát hatóanyagú tablettákból – legtöbben a Viagra nevűt ismerik az ilyen típusú gyógyszerekből. Az utóbbi időben a kék bogyókra leadott online rendelések száma ugyanis 70 százalékot nőtt.

Hirdetés

Dr. Diana Gall szerint a megnövekedett érdeklődés annak köszönhető, hogy az izoláció alatt sokan a franciaágyra tennék át székhelyüket – írja a LadBible. Az orvos attól tart, hogy a gyógyszer felhalmozása viszont negatív hatással bírhat az ellátottságra, ezáltal másokat veszélyeztethet, mivel a szildenafilt nem csak az erekció fenntartásának céljából alkalmazzák, de az orvosok ajánlják bizonyos mentális problémákra is.

A szakértő elmondása szerint jellemzően karácsony és újév környékén nő meg az érdeklődés az ilyen termékekre, de most minden korábbinál drámaibb ugrás figyelhető meg. Az Egyesült Királyságban átmeneti hiányra kell készülni paracetamolos készítményekből, valamint Ventolinból, továbbá arra kérik a lakosokat, hogy a szildenafil tartalmú tabletták rendelésekor is legyenek tekintettel másokra.

Kiemelt kép: GettyImages
Forrás: 24.hu


Hirdetés

Hozzászólások: