Veszélyben a világ vakcinaellátása – tűz ütött ki a világ legnagyobb gyógyszeripari gyárában

Hirdetés

Hatalmas füstfelhő szállt fel az indiai Szérum Intézet épületéből, az előzetes információk szerint személyi sérülés szerencsére nem történt.

Óriási lángnyelvekre és gomolygó füstre lettek figyelmesek Púnében, ahol kigyulladt a világ legnagyobb vakcinagyára – adta hírül az India Today.

Hirdetés

A helyszínre összesen nyolc tűzoltócsapat érkezett, akik cikkünk írásának pillanatában is próbálják megfékezni a lángok továbbterjedését.

A Szérum Intézet üzemében az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca Covishield védőoltását gyártják, azonban mint utólag kiderült, az oltóanyagok produkciója nincs veszélyeztetve.

A tűzeset okát egyelőre még vizsgálják, szakértők úgy gondolják, hogy egy meghibásodott műszer rövidzárlata idézhette elő a lángokat.

A Szérum Intézetben éves szinten körülbelül 1,5 milliárd adag védőoltást állítanak elő, ezzel toronymagasan a világ legnagyobb vakcinagyártójának számítanak.

Az előzetes becslések alapján a beoltott gyermekek 65 százaléka világszerte a Szérum Intézetben legyártott oltóanyagok valamelyikét kapja meg a kötelező oltások során.

Hirdetés

Az üzemet az Egészségügyi Világszervezet akkreditálta, így az elkészült védőoltásokat a világ 170 országában felhasználhatják az immunizációra, megmentve ezzel emberi életek százmillióit.

Forrás: liner.hu


Hirdetés

Hozzászólások: