Véletlenül letörte egy autó stoplámpáját egy kolozsvári magyar kisfiú, de sok felnőttől eltérően nem futott el a helyszínről, hanem megvárta a gépkocsi tulajdonosát, hogy…

Hirdetés

Véletlenül letörte egy autó stoplámpáját egy kolozsvári magyar kisfiú, de sok felnőttől eltérően nem futott el a helyszínről, hanem megvárta a gépkocsi tulajdonosát, hogy kifizesse neki a kárt.Erről a Facebook-oldalán számolt be csütörtökön egy román férfi, aki az unokatestvére az autótulajdonosnak. A kisfiú rollerezés közben ment neki aznap véletlenül a leparkolt járműstoplámpájának. Nem szaladt el, leült és várt. Egy szomszédja hívta fel a gépkocsi tulajdonosának figyelmét, hogy egy gyermek ül a földön a járműve mögött.

Hirdetés

A férfi lement az autójához, és a kisfiú tört románsággal elmesélte neki, hogy mi történt. Százhúsz lejt és némi aprópénzt szorongatott a markában, amit át akart nyújtani az okozott kár ellenértékeként. „Az unokatestvérem könnyekkel a szemében segítette fel a gyereket a földről, s megköszönte neki a felnőtteknek példát mutató magatartását. A pénzt természetesen nem fogadta el” – olvasható a beszámolóban.Az esetet megosztó férfi kiemelte azt is, hogy a becsületes kisfiú magyar nemzetiségű. „Minden tiszteletem a gyermeké és a szüleié!”

Hirdetés

Hozzászólások: