“Végtagfájdalom, izomfájdalom, bőrfájdalom, szinte a hajam is fájt, a szemem, minden fájt, amíg ez a magas lázas időszak volt.” –És ez még nem minden!! Részleteket árult el a megbetegedéséről az egyik koronavírusos újbudai háziorvos

Hirdetés

Két hete érezte magán először a tüneteket, elmondása szerint mindene fájt, néha úgy érezte még a haja is.

Interjút adott az ATV Híradójának az egyik újbudai fertőzött háziorvos! Ahogy arról a Blikk is beszámolt, pozitív lett a koronavírus tesztje két XI.kerületi doktornak is, közülük az egyik mesélt most részletesen tüneteiről, és arról, mit tett, amikor rájött, valószínűleg a koronavírust kapta el.

“Körülbelül két hete húzódik ez az egész történet” – kezdte a neve elhallgatását kérő orvos, akinek az első tünetei a magas láz, és a hidegrázás volt.

Hirdetés

“Azonnal itthon maradtam, gyanús is volt, hogy esetleg lehet a koronavírus, azonnal szóltam mindenhova, ahova szükséges volt. “

Önkéntes karanténba vonult, és igyekezett túl lenni a nehezén, ám a tünetek vissza-visszatértek, hiába örült meg az enyhülés után.

“Végtagfájdalom, izomfájdalom, bőrfájdalom, szinte a hajam is fájt, a szemem, minden fájt, amíg ez a magas lázas időszak volt.”

Ezután a további tünetek, köhögés, enyhe hasmenés, torokfájás is jelentkeztek nála. Mivel a háziorvosa az első pillanattól tudta, hogy beteg, így az első adandó alkalommal elvégezték nála a speciális mentőegységek az otthoni tesztet.

“Talán másnapra már meg is volt az eredmény, aztán azóta hivatalos, hatósági karantén alatt vagyok itthon. Tudom, hogy a kerületben van még egy beteg kolléga, a többiekről nem tudok, hogy bárki beteg lenne ” – mesélte a doktornő, aki szerint a többi, kerületi háziorvost is megvizsgálták. Amíg praktizált, ő is hordott sebészi maszkot, állítása szerint nem volt félelemérzete, nem is számított arra, hogy elkaphatja a betegséget. Legközelebb három negatív eredmény után állhat újra munkába.

“Nagyon remélem, hogy mire visszamegyek, addigra lesz megfeleő védőfelszerelés.”

Forrás: blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: