VÉGRE!!! Jóváhagyták az 1500 forintos koronavírustesztet, ami 15 perc alatt eredményt ad!

Hirdetés

VÉGRE!!! Jóváhagyták az 1500 forintos koronavírustesztet, ami 15 perc alatt eredményt ad!

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (Food and Drug Administration) engedélyezte az Abbott Laboratories BinaxNOW elnevezésű koronavírus-gyorstesztjét, ami 15 percen belül megmondja (97,1%-os pontossággal), hogy sikerült-e elkapni a fertőzést, vagy sem.

A gyorsteszt a terhességi teszthez hasonló elven működik, elvégzése pedig nem igényel laboratóriumi körülményeket, akár otthon is elvégezhető, sima orrváladékból.

Az eszköz ráadásul mindössze 5 dollárba, azaz mintegy 1500 forintba kerül, és a jövő héten válik elérhetővé az Egyesült Államokban. Azt nem tudni, hogy Magyarországra mikor jut el, ahogy még azt sem, hogy itthon mennyibe fog kerülni a mindenféle sarcok után. Valamint egyelőre az is kérdés, hogy a magyar állam egyáltalán elfogadja-e majd hitelesnek a BinaxNOW teszteredményét.-írja a player.hu.

Hirdetés

118 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6257 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 74 éves idős beteg, az elhunytak száma így 616 főre emelkedett, 3821-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1820 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 96 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezése érdekében mától ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A ma kezdődő tanév kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. Az a cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen és a hagyományos oktatás folyjon. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben kiegészíthetnek további intézkedésekkel.

Hirdetés

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.


Hirdetés

Hozzászólások: