Varga Mihály: 11 éves rekordot értek el tavaly az új építésű lakások

Hirdetés

Több mint 28 ezer új lakás épült Magyarországon 2020-ban, ez 11 éves rekordot jelent a válság ellenére is.- mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán megjelent rövid videóüzenetében szerdán. A gazdaság újraindítását az otthonteremtési támogatások is segítik.

Hirdetés

A Központi Statisztikai Hivatal frissen közzétett adatait kommentálva kiemelte: egy év alatt 34 százalékkal több lakás épült. A miniszter kedvezőnek tartja, hogy a növekedés minden kategóriában, a városokban, a falvakban egyaránt erőteljes volt.
A természetes személyek által épített lakások aránya megközelítette az 50 százalékot, tehát minden második lakást nem a beruházók, hanem a családok építették – hívta fel a figyelmet Varga Mihály.
Az adatok a tárcavezető szerint azt mutatják, hogy eredményes a kormány otthonteremtési programja és célt érnek a költségvetési támogatások.
A kabinet azzal számol, hogy az év elején jelentősen kibővített otthonteremtési program, a lakásépítési áfa 5 százalékra csökkentése és a csok igénybevételének bővítése tovább fogja erősíteni az építőipart és hozzájárul a gazdaság újraindításához – mondta.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: