Varga: megduplázza a termelését a Pápai Hús új beruházásával

Hirdetés

A Pápai Hús 2 milliárd forintból korszerűsítette üzemét, megduplázza a termelését, 100 új munkahelyet teremt. A kormány 750 millió forinttal támogatta a fejlesztést – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben szerdán.

Hirdetés

“Minden egyes beruházás egy lépés abba az irányba, hogy újraindítsuk a magyar gazdaságot, és elérjük a legalább 5,5 százalékos gazdasági növekedést” – hangsúlyozta a miniszter. Ezért a pápai húsüzem beruházása is a legjobbkor fordul termőre – tette hozzá.
A Pápai Hús Kft. 2017-ben indult nagyszabású megújulási programjának alappillére volt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretei között megvalósított beruházás. A cég hagyományos erősségeit fejlesztették tovább, mint a sonkák, a bacon fajták, és a hagyományos töltött termékek, a hurka és a disznósajt gyártását – mondta Szappanos Péter, a cég ügyvezetője. Hozzátette: nagyon büszkék arra, hogy 720 embernek adnak munkát, közvetve pedig több mint ezer ember megélhetését biztosítják a régióban.

Hirdetés

Frank Liu, a Pápai Hús Kft. tulajdonosa szerint folytatják a megkezdett munkát, hogy a Pápai Hús még keresettebb márka legyen, amely elsősorban megbízható nevet, egészséges terméket, és az új disztribúciós hálózatuknak is köszönhetően kedvezőbb árakat jelent a vevőknek.
A pénzügyminiszter kiemelte: ha folytatják a beruházások támogatását, a munkahelyteremtést, és az adócsökkentéseket, sikeres lehet a gazdaság újraindítása, és visszaadhatják a gyermeket nevelő családoknak az idén befizetett adójukat.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: