Vakcinatúladagolás miatt került kórházba egy német idősotthon több dolgozója

Hirdetés

Korábban azt közölte a BioNTech, hogy az általuk végzett tesztek alapján nem jár komoly következményekkel, ha valaki nagyobb adaggal kap a védőoltásukból.

Túladagolták a koronavírus elleni védőoltással egy német idősotthon nyolc dolgozóját – írja a HVG a Reuters nyomán. Mindannyian ötszörös adagot kaptak vasárnap a Pfizer-BioNTech vakcinájából.

Hirdetés

Négyen közülük influenzaszerű tünetekkel kerültek kórházba, megfigyelésre.

Az eset a Mecklenburg–Elő-Pomeránia tartományban található Vorpommern-Rügen járásban történt. A járást vezető Stefan Kerth közleményben hangsúlyozta, hogy egyedi esetről van szó, ami egyéni hibákra vezethető vissza. A járásbeli hatóságok arra hívták fel a történtek után a figyelmet:

A BioNTech azt állította, hogy tesztjeik alapján nem jár komoly következményekkel, ha valaki nagyobb adaggal kap a vakcinából.

Nem sokkal korábban néhány másik járásban azért utasították vissza a vakcinációt, mivel felmerült, hogy a védőoltásokat nem megfelelő hőmérsékleten tárolták.

Magyarországra a múlt héten 9750 darab érkezett a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus-vakcinából, amely 4875 egészségügyi dolgozó beoltását teszi lehetővé. Közülük hétfőre 1094-en már megkapták a védőoltást.

Hirdetés

Hozzászólások: