USA: zavargások Atlantában, miután egy rendőr lelőtt egy afroamerikai férfit

Hirdetés

az atlantai rendőrfőnök lemondását a város polgármestere szombaton néhány órával azután, hogy egy helyi rendőr lelőtt egy afroamerikai férfit a Wendy’s parkolójában. Rayshard Brooks-ot ittasság miatt szondáztatták a rendőrök, amikor őrizetbe akarták venni, ellenállt. A dulakodás során a 27 éves férfi elragadta az egyik rendőr kábító fegyverét, és futni kezdett vele. A rendőrök ezután lőttek rá, és sebezték halálra. A rendőrt azóta kirúgták, társát pedig irodai szolgálatba helyezték. Tüntetők szombaton este felgyújtották az éttermet és lezárták az autópályát, ahol az eset történt- írja az Euronews

Hirdetés

„ Erika Shields rendőrfőnök, már több mint két évtizede szilárd, és megbízható tagja az Atlantai Rendőrségnek – mondta Keisha Lance Bottoms Atlanta polgármestere. Vágya, hogy a helyi reformok országosan is modellértékűek legyenek, bizonyította elkötelezettségét és szeretetét az atlantai emberek iránt. Az incidens után azonnal felajánlotta lemondását, hogy a városban minél hamarabb újra lehessen építeni azt a bizalmat, amire ennek a közösségnek oly’ kétségbeesetten szüksége van.”

Az eset előzménye, hogy péntek este bejelentés érkezett az atlantai rendőrségre, miszerint egy felehetően ittas ember alszik az autójában a Wendy’s parkolójában, akadályozva ezzel a többi autós kiszolgálását.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, Brooks ellenállt az intézkedésnek, és dulakodni kezdett a rendőrökkel. Az esetről több felvétel is készült.


Hirdetés

Hozzászólások: