Ukrán elnöki tanácsadó: nincs jele az orosz csapatok kivonulásának Herszon városából

Hirdetés

Fotó: apimagesblog

Ukrajna semmi jelét nem látja annak, hogy Oroszország harc nélkül kivonulna Herszon városából – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója szerdán a Twitteren.

A tisztségviselő szavai szerint az orosz csapatok jelentős része a városban maradt, ezenfelül további tartalékokat vonnak be a régióba. Hangsúlyozta, hogy Ukrajna a saját hírszerzésének hisz, nem a “hangszerelt” orosz nyilatkozatoknak.

Hirdetés

Jaroszlav Janusevics, Herszon megyei kormányzó arra szólította fel a régió lakosait, hogy ne hozzanak nyilvánosságra információkat az ukrán fegyveres erők műveleteiről.

“Felszólítom Herszon megye lakóit és mindenkit, aki bármilyen információval rendelkezik a déli front eseményeiről, hogy kövesse az információs csendet. Ez nagyon fontos közös győzelmünk érdekében. Ne essen idő előtt eufóriába senki se! Bármit is mondjanak az oroszok, csak a hivatalos információforrásokban bízzanak” – hangsúlyozta a kormányzó.

Hirdetés

Szergej Szurovikin, az Ukrajnában harcoló orosz erők parancsnoka a nap folyamán bejelentette az orosz csapatok visszavonását Herszon megyében a Dnyeper (Dnyipro) folyó bal partjára, hozzátéve, hogy “a kivonulási manővert a közeljövőben hajtják végre”.

MTI
Borítókép: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: