Újabb robbanásokat jelentettek két ukrán városból

Hirdetés

Fotó: TASR/AP

Az orosz ellenőrzés alatt álló dél-ukrajnai Herszon városából öt, a szintén megszállt Melitopolból pedig legalább egy robbanást jelentettek a helyi hatóságok szerda reggel az orosz média beszámolói szerint.

Herszon az azonos nevű megye székhelye nem messze a Krím félszigettől, és az első városok között esett el, amikor Oroszország februárban offenzívát indított Ukrajna ellen.

Hirdetés

Melitopol Zaporizzsja megye déli részén fekszik, és a város elűzött polgármestere, Ivan Fjodorov a Telegramon számolt be arról, hogy a városban erős robbanás történt.

A RIA orosz hírügynökség a helyi orosz rendőri erőkre hivatkozva azt írta, hogy a város központi piacán lépett működésbe robbanószerkezet, de áldozatok nincsenek.

A szerdai volt sorozatban a harmadik nap, hogy Kijevben megszólaltak a légvédelmi szirénák.

Hirdetés

Az ukrán hadsereg bejelentette, hogy több településről kiűzte az oroszokat a herszoni régióban található, orosz megszállás alatt álló Beriszlav környékén.

Olekszandr Sztaruh, Zaporizzsja megye kormányzója a Telegramon közölte, hogy az éjszaka folyamán orosz rakéták csapódtak több épületbe, de áldozatokról nem érkezett hír.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter új korszak nyitányaként ünnepelte a Twitteren, hogy Németország kedden leszállította Ukrajnának az első Iris-T típusú légvédelmi rendszert.

MTI

Hirdetés

Hozzászólások: