Új kutatás: A nagyszülők akik unokájukra vigyáznak tovább élnek

Hirdetés

Egy új kutatás most alátámasztja azt, hogy az unokáikra rendszeresen vigyázó nagyszülők tovább élnek. Ez talán nem újdonság, hiszen sokan tudjuk, hogy az unokák sok vidámságot, újdonságot és kihívást hoznak életünkbe.

Egy új kutatás most alátámasztja azt, hogy az unokáikra rendszeresen vigyázó nagyszülők tovább élnek. Ez talán nem újdonság, hiszen sokan tudjuk, hogy az unokák sok vidámságot, újdonságot és kihívást hoznak életünkbe. De most a Dr. Ronan Factora által vezetett kutatás is alátámasztja ezt a kijelentést, írta a The Hits.

A kutatás 20 éves időszakot ölel fel és 500 személy vett részt benne, akik 70 évesek vagy ennél idősebbek voltak. Azok a személyek akik rendszeresen vigyáztak unokáikra vagy egy háztartásban éltek velük, 37% -kal hosszabb ideig éltek.

Hirdetés

– Szinte mindannyian tudjuk, hogy ha idősödünk fontos az, hogy legyen dolguk, egy közösség tagja legyünk és legyünk fizikailag is aktívak. HA ilyen életet folytatunk jobban fogjuk érezni magunkat és elégedettebbek leszünk, mondta Dr. Factora.

Factora szerint a kutatás azt is kimutatta, hogy nem kell túlzásba vinni a munkát. Hasznos az öregedés szempontjából az, ha vigyázunk kisunokáinkra de ismerjük fel hol a határ, mert ha kimerítjük magunkat akkor az eredmény az ellenkezője lesz annak, mint amit szeretnénk.

Most már értjük miért élnek a nagyszülők olyan sokáig.

Forrrás: csodalatos.co


Hirdetés

Hozzászólások: