Új hírek Zentéről, akinek ma beadták a 700 milliós gyógyszert

Hirdetés

Az orvosok is megszólaltak.

Beadták a világ legdrágább gyógyszerét, a 700 millió forintba kerülő Zolgensmát a gerincvelő eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő másfél éves Zentének a Bethesda Gyermekkórházban. A kórházból nemrég élőben jelentkezett Gergely Anita, gyermek aneszteziológus-intenzívterápiás szakorvos, Zente kezelője, Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója és Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója, hogy elmondják, most hogyan tovább, mik a következő lépések.

A 700 millió forintos kezelés meg nem gyógyítja az izomsorvadásban szenvedő kisfiút, de nagyon sokat javíthat állapotán. A szert speciális körülmények között, -60 és -80 fok között kellett Amerikából Magyarországra szállítani írja a hvg.hu.

Hirdetés

A keddi egyszeri kezelés során egy óra alatt lecsorgott a gyógyszeres infúzió. Az érintett orvosok és szakemberek kedden kora délután a Bethesda Gyermekkórházban sajtótájkoztatón ismertették Zente SMA-terápiájának részleteit. Velkey György elmondta, már régóta kezelik Zentét, és szeptemberben keresték meg őket a szülők, hogy a szépen alakuló gyűjtés után a kórház adja be a szert a kisfiúnak. A kórház meglépte az összes orvosi-szakmai és bürokratikus feladatot. Így Zente kedd reggel megkapta a készítményt, amely szombaton érkezett Magyarországra.

Forrás: Blikk, hvg.hu


Hirdetés

Hozzászólások: