Tudtad, hogy a magadon végzett örömszerzés kifejezetten jó hatással van az egészségedre? Így gyógyítsd magad!

Hirdetés

Mindenki tudja, hogyha megfelelő helyre nyúlunk az egy kellemes formája az örömszerzésnek! De tudtad, hogy ez a tevékenység kifejezetten jó hatással van az egészségre is.

Mindenki tudja, hogyha megfelelő helyre nyúlunk az egy kellemes formája az örömszerzésnek! De tudtad, hogy ez a tevékenység kifejezetten jó hatással van az egészségre is.

Íme, amit gyógyít!

JÓ A SZÍVNEK
Az 1976-ban Izraelben végrehajtottak egy kutatást több mint 100 szívbetegségre hajlamos nővel, ami azt mutatta, hogy azok a nők akik végezték ezt a tevékenységet sokkal kisebb százalékban betegedtek meg.

Hirdetés

SEGÍT, MEGSZÜNTETNI AZ AKNÉKET, PATTANÁSOKAT
Az oxitocin, ilyenkor emelkedett állapotban van, így csökken a stresszhormon (kortizol) szint, ami miatt, nem tudnak kialakulni az aknék . A kevesebb stressz tiszta bőrt eredményez. Ha rendszeresen végzed ezt a tevékenységet elbúcsúzhatsz a pattanásoktól.

KÖNNYEBBÉ TESZI AZ ALVÁST

Rengeteg álmatlanságot okozhatnak a különböző napi problémák. Ez a tevékenység viszont oldja a fizikai és érzelmi feszültséget, így ellazítja a testet. Azt állítják, jobban alszik az, aki lefekvés előtt kényezteti magát – még az olvasásnál is jobb.

CSÖKKENTI A MENSTRUÁCIÓS FÁJDALMAKAT
Segíti a menstruációs vér távozását a szervezetből, ezáltal pedig a görcsök sem lesznek olyan fájdalmasak. A kutatások ugyan korlátozottak ebben a témában, de az orvos szerint nincs különösebb oka annak, hogy a nők menstruáció alatt is végezzenek örömszerzést.

Hirdetés

NINCS KÁROS HATÁSA
Az efféle örömszerzésnek egyáltalán nincsen káros hatása. Nem gyengül az immunrendszer, nem okoz semmilyen fertőzést, nem pusztítja az agysejteket stb.

NAGYON JÓ! Mit kell ezen magyarázni? A zsúfolt naptárban szorítsunk időt saját magunkra is!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: blogmania.hu


Hirdetés

Hozzászólások: