Trump beadta a derekát, kezdődhet a hatalomátadás

Hirdetés

Megkezdődhet a hatalomátadási eljárás az Egyesült Államokban. Donald Trump elfogadta, hogy hivatalosan is elinduljon a folyamat, azaz Joe Biden és csapata hozzáférhessen a kormányzati forrásokhoz és a napi titkosszolgálati jelentésekhez.
Twitter-bejegyzése szerint a leköszönő amerikai elnök azt javasolta az illetékes kormányügynökségnek, hogy tegyen a hatalomátadási protokollnak megfelelően.
A szervezet vezetője, Emily Murphy – akit Trump iránti elfogultsággal vádoltak – levélben értesítette Joe Bident a hatalomátadás megindításáról és arról, hogy a hatóság biztosítja az anyagi forrásokat is a folyamathoz.

Hirdetés

Donald Trump ugyanakkor arról is tweetelt, hogy folytatja a jogi küzdelmet az újraválasztásáért, de közben republikánus részről is egyre nagyobb nyomás nehezedik rá a választás eredményének elfogadásáért.
Biden michigani győzelmének hitelesítésével alaposan megcsappantak Trump esélyei. Georgiában ugyan ismét újraszámolják a voksokat, és Pennsylvaniában is ellenőrzik még a szavazatokat, ezek kimenetele érdemben már nem befolyásolná a november 3-án tartott elnökválasztás végeredményét. – írja az EuroNews.

Hirdetés

Hozzászólások: