Tóth Gabi, Pataky Attila és Szijjártó Péter testvére is milliókat kaszált a Szerencsejáték Zrt. támogatásaiból

Hirdetés

Fotó: Pixabay

A Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó leánycége, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. az elmúlt két hónapban több mint félmilliárd forint támogatást osztott szét. Ebből a pénzből jelentős összegek NER-közeli, korábban is támogatott vállalkozásokhoz kerültek – írja a hvg.hu.

Hirdetés

Első helyen áll egy Tiborcz István-közeli magántőkealap, amely mögött a KOD Média Kft. következik 105 millió forint + áfa támogatással. Ezt a vállalatot a HGY Invest Kft. birtokolja, amely korábban Krskó Tibor tulajdonában állt, aki Csetényi Csabával együtt milliárdos állami pályázatokat nyert. A vállalat azonban május óta az Orbán Viktor vejének köreihez köthető Jupiter 888 Magántőkealaphoz tartozik.

A második helyet a Symphonic Concert Management Kft. szerezte meg 100 millió forint + áfa támogatással. Havasi Balázs „zongoravirtuóz” cége kapott már támogatást a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványától és a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól is.

Hirdetés

Kiemelten támogatott még a P.Management Kft., Pataky Attila egyszemélyes vállalkozása, mely közel 79 millió + áfa támogatást kapott. Tóth Gabi koncertjeit szervező Backstage Management Bt. 30 millió forint + áfás támogatást vehetett fel, miután tavaly is már támogatást kapott.

Érdekesség, hogy a TRP Hungary Kft., amelynek tulajdonosai között Őry Tamás és Szijjártó Péter külgazdasági külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta is szerepel, évente legalább kétszer részesül támogatásban. Most nettó 20 millió forinttal többet kaptak.

A Békemeneteket szervező „Civil” Összefogás Fórum (CÖF) nevű egyletet alapító Fricz Tamáshoz köthető alapítvány és a Network 360 Reklámügynökség Kft. is 15-15 millió forint támogatásban részesült. A reklámügynökség tulajdonosi köre tavaly változott: Krskó Tiborról Csetényi Csabára szállt.


Hirdetés

Hozzászólások: