Torma: elpusztítja a vírusokat és a baktériumokat

Hirdetés

A torma eléggé megosztó fűszer- és gyógynövény. Valaki vagy szereti, vagy egyenesen menekül, ha csak megérzi az illatát.

A legújabb kutatások szerint rendszeres fogyasztás esetén nemcsak a baktériumokat, hanem a vírusokat is elpusztítja, és fél napon keresztül védelmet nyújt az emberi szervezet számára. Találtunk néhány praktikus és egészséges tormára épülő gyógyírt.

Hirdetés

Tormaszirup
Ha felső légúti panaszai vannak, akkor készítsen tormaszirupot. Egy kis befőttes üvegben keverjen el reszelt tormát és mézet, naponta fogyasszon belőle 2-3 teáskanálnyit, és a panaszai hamarosan a múlté lesznek.

Tormatinktúra
A tormából készült tinktúra a fejfájás egyik leghatékonyabb ellenszere. Szintén egy befőttesüvegbe rakjon reszelt tormát, erre öntsön alkoholt. Érlelje egy-két napig, szűrje le, majd egy keveset masszírozzon a fájó halántékára. Ezt a tinktúrát reumás panaszok enyhítésére is lehet alkalmazni.

Tormakúra
Télen tanácsos tormakúrát tartani, hogy immunrendszere megerősödjön, és hogy elkerülje a náthás megbetegedéseket. Reszeljen le egy tormagyökeret és naponta fogyasszon belőle egy-két teáskanálnyit. A kúra két hétig tartson, majd iktasson be ugyanennyi szünetet.

Hirdetés

Tormatea
Ha torokgyulladás gyötri és ez köhögéssel párosul, akkor jól jöhet a tormatea. 2 dl vízzel forrázzon le egy evőkanálnyi reszelt tormát, hagyja állni 10 percet, majd szűrje le. Ízesítse mézzel.

Láthatjuk, a torma rendkívül egészséges, nagy mennyiségben fogyasztva azonban irritálhatja a nyálkahártyát. Vesebetegségben szenvedőknek így csak kis adag ajánlott ebből a különleges ízű növényből.

Forrás: egeszsegtukor.hu


Hirdetés

Hozzászólások: