Tömegek lepték el a hőségben az európai strandokat

Hirdetés

Brighton, 2020. június 25.
Strandolók sokasága a brightoni tengerparton 2020. június 25-én, amikor a levegõ hõmérséklete eléri a 33 Celsius-fokot Nagy-Britanniában.
MTI/EPA/Andy Rain

Európa jelentős részén tombol a nyár, ami új kihívásokat tartogat a koronavírus ellen küzdő hatóságoknak. Belgiumban egy mobiltelefonos applikációt vetettek be annak érdekében, hogy ritkítsák a nagy tömegek kialakulását a népszerű közösségi helyeken, például a strandokon.

A portugál tengerpartokon már hónapok óta működik egy hasonló alkalmazás. Ez a fürdőzni vágyóknak segít megtalálni a part kevésbé zsúfolt részeit. Egyesek azonban adatvédelmi okokból aggályosnak tartják az applikációt.

Hirdetés

Németországban, az Északi-tenger mentén szintén tele vannak a strandok. A legtöbben autóval indulnak el a népszerű üdülőövezetek felé, ami komoly dugókat okoz az autópályákon. A vonatforgalomban viszont nincsenek fennakadások, a Deutsche Bahn gyorsan reagált a növekvő utasforgalomra.

Romániában tízezrek utaztak le a hétvégére a Fekete-tenger mellé. A strandokon a legtöbben egyáltalán nem tartják be a járványügyi óvintézkedéseket. Konstanca tengerpartja olyan, mintha soha nem is lett volna koronavírus.


Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: