Többmilliós bírságot kaptak a Balatonra utazó autósok a hosszú hétvégén, mutatjuk miért

Hirdetés

Közel 7 millió forint és több mint 400 előéleti pont- a police.hu nyilatkozata szerint ez lett az augusztus 20-i hosszú hétvége mérlege, amit az M7-es autópályán a leállópálya szabálytalan használatáért osztottak ki, a Budapest és Balaton közötti szakaszon.

Csúcsforgalom az autópályákon
Ahogyan arra számítani lehetett a hosszú hétvége alatt rekordszámú autós indult meg az egész országban, hogy megkezdjenek egy-kisebb nagyobb nyaralást, kirándulást, ezzel pedig óriási dugók alakultak ki. Mindenkinek ismerős lehet a helyzet, ha valaki ilyen csúcsidőszakra, mint a nyár utolsó szakaszában lévő hosszú hétvége nyaralást szervez, annak számolnia kell azzal, hogy hosszas perceket, ne adj isten akár órákban mérhető időt dugóban araszolva fog tölteni. Lehet okoskodni, hogy megelőzzük a nagy forgalmat, vagy éppen kicsit később induljunk, hogy elkerüljük, de sajnos sokszor ezekkel sem lehet sokra jutni, mert mások is gondolkodnak hasonlóképpen. Ebben az időszakban általában tele vannak az utak.

Hirdetés

Hosszú hétvégén teltház volt a Balatonon

Magyarországon a legnépszerűbb úti cél egyértelműen a Balaton, különösen népszerű idén, a koronavírus, a határok lezárása miatt, és különösen felkapott az augusztusi jó időben, pláne a hosszú hétvégén. Személy szerint én nem töltöttem ott a hosszú hétvégét, de több ismerősöm is, akik arról számoltak be, hogy rengetegen voltak, a közösségi médiában megosztott képeken is jól látszik ez, valamint megannyi cikket is lehoztak ezzel kapcsolatban. De a sok Balatonon nyaralónak valahogyan el kellett jutnia a Balatonra, a kérdés már csak az, hogy hogyan.

Rengetegen szabálytalanul használták a leállósávokat
Ülsz a dugóban a százágra sütő nap sugarai alatt, alig várod, hogy leérj a Balatonra, de a sor nem halad. Mit is lehetne tenni ilyenkor, használni a leállósávot? Sokan ezt gondolták a jó megoldásnak, annak ellenére, hogy ez nemcsak nagyon súlyos szabálysértés, hanem erősen balesetveszélyes is! A hosszú hétvégén pedig épp ennek visszaszorítását tűzte ki célul a rendőrség az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán, az eredmény pedig megdöbbentő.

Hirdetés

Taps és 7 millió forint
A rendőrség a 4 nap leforgása alatt civil autóval 67 leállósávot szabálytalanul használó autót szűrt ki, aminek eredményeképpen közel 7 millió forintos bírságot, és 402 büntetőpontot róttak ki. A kiszabott közigazgatási bírság minden esetben 100 ezer forint és 6 előéleti pont volt. A szabályosan közlekedő autók pedig sok esetben tapssal jutalmazták a megmozdulást. Az akcióról még egy videó is készült!

Forrás: vitorlazas.hu / police.hu

Hirdetés

Hozzászólások: