Többen megfertőződtek a honvédségben! Mintavételben pedig az 1500-as szintnél járnak.

Hirdetés

Korom Ferenc: A honvédségben 5-en fertőződtek meg koronavírussal
A Honvédségben a koronavírussal fertőzöttek száma egyszámjegyű és eléri az 5-öt. Mintavételben pedig az 1500-as szintnél járnak – mondta Korom Ferenc, a honvédség parancsnoka a külügyi bizottságban. A Bosznia-Hercegovinai misszióból 2 fertőzöttet evakuáltak- írja az ATV

Hirdetés

Magyarországon a Magyar Honvédségben a koronavírussal fertőzöttek száma egyszámjegyű és eléri az 5-öt. Mintavételben pedig az 1500-as szintnél járnak – jelentette be a külügyi bizottsági meghallgatásán Korom Ferenc vezérezredes. Arra vonatkozóan nem tudott adatot mondani hogy ez hány főnél történt meg, de hangsúlyozta, hogy több mintavétel szükséges ahhoz hogy meg lehessen állapítani, hogy valaki pozitív-e.

A Magyar Honvédség parancsnoka a parlamenti bizottságban azt is elmondta, hogy a honvédség 11 külföldi misszióban vesz részt, ennek 52 százaléka NATO-művelet. Egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg nincs olyan terv hogy bármelyik missziót hazarendeljek – derült ki a szavaiból.

Az elmúlt időszakban az egészségügyi szolgálatot megerősítették, külön speciális felszereléssel rendelkezik a műveletekben minden egyes személy – mondta a vezérezredes, hozzátéve: a helyi egészségügyi szervezetekkel folyamatos kapcsolatot tart a missziók egészségügyi szolgálata, hogy a helyi “tendenciákról” folyamatos információval rendelkezzenek.

Korom Ferenc beszámolt arról is, hogy a Bosznia-Hercegovinai EUFOR műveletben történt 2 fertőződés, őket sikeresen evakuálták. Ők jól vannak, több fertőzött nincs – derült ki Korom Ferenc szavaiból.

Forrás: atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: