Több mint 2 milliárd forintnyi támogatást utaltak kutatás-fejlesztés és innovációs pályázatok kedvezményezettjeinek

Hirdetés

A gazdaság mielőbbi újraindítása, illetve további erősítése elképzelhetetlen a K+F+I tevékenység nélkül, ezért a kormány azon dolgozik, hogy minden támogatást megadjon az érintetteknek – jelentette ki Schanda Tamás az MTI-nek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: az NKFIH is ezért tette egyszerűbbé és gyorsabbá a pályázói számára az adminisztratív folyamatokat, és ezért indított a kormány negyvenszázalékos bértámogatási programot a kutatás-fejlesztési, mérnöki munkahelyek védelme érdekében.

Hirdetés

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kiemelt szerepet játszik a kormányzat KFI stratégiájának és innovációs törekvéseinek megvalósításában. A koronavírus által előidézett veszélyhelyzet azonban új megközelítéseket és célzott eszközök bevezetését kívánja meg a hivataltól.

Az NKFIH könnyített előlegkifizetési szabályokkal enyhíti a folyamatban lévő projektek likviditási nehézségeit, emellett egyszerűbb eljárási szabályokkal, meghosszabbított határidőkkel is segíti a pályázatok kedvezményezettjeit.

Sebők Katalin, az NKFIH elnökhelyettese elmondta: “A megváltoztatott előlegkifizetési szabályok életbe lépését követően a hivatal soron kívül megkezdte a beérkezett előlegigények feldolgozását, melynek eredményeként 48 órán belül 22 vállalkozásnak több, mint 2 milliárd forintnyi támogatás került átutalásra. Könnyített előlegkifizetési-, valamint egyszerűbb eljárási szabályokkal és meghosszabbított határidőkkel segítjük a hazai kutatás-fejlesztés és innovációs tevékenységet végző pályázókat projektjeik megvalósításában. Folyamatosan érkeznek be a kérvények az előlegkifizetésekre, melyeknek feldolgozásáról és utalásáról a lehető leghamarabb intézkedünk.”

Forrás: MTI


Hirdetés

Hozzászólások: