Több mint 1300 kutyát mentett már meg a mindössze 7 éves kisfiú – megnyerte Az Év Gyermeke díjat

Hirdetés

Három év alatt már több mint 1300 kutyának segített szerető otthont találni a kisfiú – pedig mindössze hét éves! Nem is csoda hát, hogy ő nyerte el az ASPCA állatvédő szervezet Kid of the Year díját!

Roman McConn egy átlagos szöszke fiúcska, ám fiatal kora ellenére már most többet tett talán az állatokért, mint sokunk több évtized alatt. Roman és anyukája altatásra ítélt állatokat mentenek és keresnek nekik új gazdát. Roman alapította a Freedom Ride nevű projektet, mely keretet ad a mentéseknek. Olyan texasi telepekről mentenek kutyákat, ahol sajnos igen magas az altatási arány.
Roman McConn mindössze 7 éves, de már több mint 1300 kutyát megmentett az altatás elől.

Hirdetés

Az állatmentő fiú első “akciója” az volt, hogy három évesen kijelentette: ő bizony nem kér ajándékot a negyedik születésnapjára. Ehelyett arra kérte a családtagjait és barátait, hogy az ajándékokra szánt pénzt ajánlják fel egy állatvédő szervezetnek. Első mentésükkor 31 kutyát hoztak el anyukájával Texasból Washingtonba, majd gazdihoz juttatták őket – és azóta még több százat!

Roman és anyukája videókat és fotókat készít a gazdikereső kutyákról, így mutatják be azok személyiségét

Sikerük titka talán az, hogy a gazdikereső kutyával készítenek egy kis videót, ahogy az Romannal játszik, trükközik, vagy csak együtt pihennek. A kis filmeken az adott kutyus és Roman a főszereplő, a felvételt pedig édesanyja készíti. A videókon keresztül a leendő gazdik pontosabb képet kaphatnak a gazdikereső kutyáról, annak személyiségéről, mint egy egyszerű fotó alapján.

Hirdetés

A fentiek alapján nem is kérdés, hogy Roman kiérdemelte az ASPCA állatvédő szervezet díját, és őt választották meg az “Év Gyermekének”!

“A legelső kutyát, akit megmentettünk, Sullivannak hívták. De mi csak Sullynak hívtuk röviden”- mesélte Roman az insideedition.com-nak. “Ő volt a legédesebb kutya mind közül! Egy óriási amerikai bulldog volt, anyukám szerint akkora, mint egy kisebb ló!” Az esélytelennek hitt Sullynak Roman segítségével nagyon hamar találtak is szerető gazdit.

Forrás: insideedition.com

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Hirdetés

Hozzászólások: