Több millió hamis maszkot és COVID-tesztet foglalt le a NAV

Hirdetés

Magyarország, 2019. július 9.
Az Európai Unió rendõrségi együttmûködést koordináló ügynöksége, az Europol 2019. július 9-én közreadott felvételén az Europol, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársa teherjármû rakományát ellenõrzi egy hatósági akció során. Az Europol teljesítményfokozókat és hamisított gyógyszereket foglalt le bûnözõszervezetektõl egy 33 európai országban végzett nagyszabású rajtaütésen, az Európai Csalás Elleni Hivatallal (OLAF), a Közös Kutatóközponttal (JRC) és a Doppingellenes Világszervezettel (WADA) összehangolt, Viribus fedõnevû akciójában.
MTI/EPA/Europol

Egy hónapos akció keretében lépett fel az adóhatóság.

Több mint 3,5 millió orvostechnikai eszköz, gyógyszer, fertőtlenítő folyadék és védőeszköz, leginkább maszk forgalomba kerülését akadályozta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a május 11. és július 12. között megrendezett nemzetközi STOP akció keretében – mondta a NAV vámszakmai szakfőigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Bakai Kristóf Péter ismertette: a vámhatóság az akció során csaknem 200 ezer járművet és 400 ezer személyt ellenőrzött. Az Országos Rendőr-főkapitánysággal, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel (OGYÉI), valamit a Hamisítás Elleni Nemzeti Testülettel (HENT) együttműködve lefoglalták, illetve visszatartották a hamis, nem megfelelő minőségű termékeket.

MTI

Kiemelt képünk illusztráció (MTI/EPA/Europol)


Hirdetés

Hozzászólások: