Több kilométerről látszott az égő santiagói gyermekkórház füstje – Videó

Hirdetés

Szombat reggel 7 óra körül keletkezett a tűz a santiagói San Borja Arrarian kórház gyermek- és csecsemőosztályán, ahová hatalmas erőkkel vonultak ki a chilei tűzoltók – számolt be a Pledge Times hírportál.

A santiagói ötemeletes egészségügyi intézetből, ahol főleg koronavírusos betegeket ápoltak, reggel 7-kor érkezett a segélyhívás arról, hogy tűz ütött ki a 3-ik emeleten található intenzív gyermekosztályon.

Hirdetés

Perceken belül legalább ötven tűzoltó érkezett a kórházhoz több tucat tűzoltósági járművel, majd nem sokkal később a helyszínre vezényeltek száz katonát is, hogy segítsék a kórház betegeinek evakuálását.

A lángokat szombat délutánra sikerült megfékezni, és az eddigi médiajelentések szerint nem tudnak áldozatokról és sérültekről.

„Összehangolt munkát végzünk az egészségügyi személyzettel az összes beteg kimenekítéséhez. Elsőként azokat hoztuk ki, akik nem szorultak lélegeztetőgépre, most pedig a legbonyolultabb betegek kiürítését koordináljuk. A tűz oltásának utómunkálatai már a kórház legfelsőbb szintjén tartanak” – nyilatkozta az egyik tűzoltóegység parancsnoka. A mentési folyamatok irányításába a helyszínen beszállt maga a chilei egészségügyi miniszter is. Enrique Paris elmondta, ő is úgy tudja, hogy sikerült mindenkit időben és épségben kihozni a kórházból.

Hirdetés

Még tart a kórház tüzetes átkutatása, és szakértők bevonásával vizsgálják, hogy mi okozhatta a hatalmas kórháztűzet, amelynek füstjét több kilométeres távolságból is látni lehetett a chilei fővárosban szombat reggel. A médiában is eddig csak találgatások láttak napvilágot, ahol leginkább valamilyen műszaki berendezés meghibásodására, rövidzárlatra gyanakszanak.


Hirdetés

Hozzászólások: