Téves diagnózis miatt kivették a fél tüdejét és öt bordáját egy magyar férfinek

Hirdetés

Fotó: Országos Mentőszolgálat

Ádám, egykoron a mentőszolgálatnál dolgozó fiatalember, szörnyű orvosi műhibának lett az áldozata. Egy rosszul diagnosztizált betegség miatt kénytelen volt feladni az állását és most a túlélésért küzd.

Hirdetés

Az eset néhány évvel ezelőtt kezdődött, amikor Ádám kórházba került egy CT-vizsgálatra. Az eredmény szerint daganatot találtak a tüdejében. A fiatalembert gyorsan műtőasztalra vitték, ahol öt bordáját és fél tüdejét eltávolították. A műtét után azonban kiderült, hogy az eredmények hibásak voltak: nem rákos elváltozásról volt szó, hanem egy szivacsos elváltozásról.

A tragikus műhibát követően Ádám feljelentést tett, de a felelősséget vállaló orvos az eljárás során elhunyt, az ügyet pedig lezárták. Azóta a férfi a túlélésért és a normális életért küzd.

A helyzet még rosszabbra fordult, amikor Ádámtól elvették a mobil oxigénpalackját. „Nemrégen elvették tőlem a mobil oxigénpalackomat is, ami ahhoz kellett, hogy el tudjak járni otthonról” – mondta a Blikknek. Mivel a palack elvételével elvesztette mozgási szabadságát, a férfi a kórházban kényszerült maradni, ami azzal járt, hogy nem tudta jelezni az oxigénellátó cégnek az új palackok iránti igényét.

Hirdetés

Ádám most újra várólistára került az oxigénpalackért, és bár saját zsebből is vásárolhatna, a 200 ezer forintos ár túl magas az ő számára.

Mindemellett Ádám bohócdoktorként dolgozik, ahol beteg gyerekeknek próbál vidámságot hozni. A másik munkáját, a diszpécserséget, azonban abba kellett hagynia. Ezzel elvesztette a rokkantság miatt járó 27 ezer forintos járadékot. Néhány napja hivatalosan is felmondott a mentőszolgálatnál, és újra kérelmeznie kell a járadékot, ami három hónapot vesz igénybe.

A történet ismét felhívja a figyelmet az egészségügyi rendszer hibáira és a betegek jogainak védelmére.

Hirdetés

Hozzászólások: