Térképen mutatjuk, hová érdemes most menned a kijárási korlátozás idején Budapesten és környékén

Hirdetés

A főváros vezetése azt kéri, hogy – habár hétvégén újra látogatható lesz a Margitsziget, az Óbudai-sziget, és több más népszerű zöldterületet, parkot is megnyitnak – elsősorban ne a sűrűn látogatott, frekventált zöldterületekre szervezzünk szabadidős programot, hanem a lakókörnyezetünkhöz közeli, eddig kevésbé ismert kirándulóhelyeket, parkokat fedezzük fel. Cikkünk alján, térképen mutatjuk a lehetőségeket.

Hirdetés

Budapesten közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudunk a távolságtartás járványügyi szabályait betartva sétálni vagy sportolni.

Az alábbi térképen megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei, figyelembe véve a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is.

A Főpolgármesteri Hivatal szerkesztőségünknek péntek délután megküldött közleményében azt írják, hogy parkok, kirándulóhelyek látogatásakor továbbra is be kell tartani olyan alapvető szabályokat, minthogy, ha betegnek érezzük magunkat, ne menjünk ki a közterekre, parkokba.

Elsősorban a lakóhelyünkhöz közeli zöldfelületeket látogassuk, ahova gyalog vagy biciklivel el lehet jutni. Ne tömegesen használjuk a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeljük sokan vannak, inkább keressünk másik helyszínt – írják.

Hirdetés

Hogy elkerüld a sűrűn látogatott vagy lezárt helyeket, megmutatjuk, hol tudsz úgy egy egészségügyi sétát tenni, hogy közben betartod a távolságtartás járványügyi szabályait. Budapesten közel 860 ha természetvédelmi terület, és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudsz egyet sétálni vagy sportolni. Használd a legközelebbit, és fedezd fel Budapest kevésbé ismert, rejtett természeti értékeit!

Érdemes tudni, hogy a kerületek saját hatáskörben dönthetnek egyes közkertek, zöldfelületek lezárásól. A térképet folyamatosan frissítik ezeknek megfelelően, de mindképp érdemes indulás előtt a kerület oldalán tájékozódnod.


Forrás: budapestkornyeke.hu


Hirdetés

Hozzászólások: