TÉRKÉPEN A magyar csodamegyék, ahol hetek óta NEM TERJED a koronavírus! >>>

Hirdetés

Miközben – ha a korábbinál jóval lassabb ütemben is, de – még mindig emelkedik országos szinten az azonosított fertőzöttek száma, van néhány olyan megye, ahol egész meglepően alakulnak az esetszámok.

A koronavírus-járvány kezdeti szakaszán megszokott rendhez visszatérve két kiemelt budapesti kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket – közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Vas megyében tehát egyetlen napi átmeneti megugrást leszámítva már több mint egy hónapja csupán 14 fertőzöttről tudnak a régióban. Tekintve, hogy nem súlyos tünetek esetén a koronavírus okozta betegségből 2-3 hét is lehet a gyógyulási idő, még azt a kijelentést is megkockáztathatjuk, hogy Vas megye legyűrte a kórt és vírusmentes övezet.

Hirdetés

A nyugati megyén kívül is van ugyanakkor még néhány olyan megye, ahol huzamosabb ideje nagyon alacsony szinten stagnálnak az esetszámok. Tolna megyében április 23-a óta tehát közel 20 napja csak egyetlen új fertőzöttet diagnosztizáltak, 17 fertőzöttről tudnak.

Nincs sokkal rosszabb helyzetben Hajdú-Bihar megye sem, hiszen április 25-e óta (17 napja) nem terjed a vírus: 23 beteg ismert. Ugyanúgy, mint Bács-Kiskun megyében, ahol azonban már április 18-a óta stagnál a betegek száma 23-on.


Hirdetés

Hozzászólások: