Teljesen összeroppant a tragédiától: felkutatná a felelősöket az ablakból kizuhant érdi fiú gyászoló édesapja

Hirdetés

A tinédzser édesapja önmagát is vádolja, de meg akarja találni a felelősöket.

Budapest — A szíve, a teste még az életben maradásért küzd, de Nagy Richárd agya már halott. A János kórház intenzív osztályán fekvő 17 éves focista édesapja sírva búcsúzott el a fiától.

– Ricsinek a nyaka, a gerince is eltört, emiatt csak a kórházba kerülése után két nappal tudták elvégezni rajta a CT-vizsgálatot. Az orvosok utána mondták el, hogy a fiam menthetetlen, nincs olyan idegsebészeti eljárás, amivel az agyát működésre bírhatnák – mondta könnyes szemmel a Blikknek Nagy László (47) kőműves, a fiú édesapja. – Ez azt jelenti, hogy a kisfiam tényleg menthetetlen, bármelyik percben meghalhat, de úgy gondolom, pár napig még nem kapcsolják le őt a gépről. Amikor elbúcsúztam tőle, olyan volt, mintha aludna.

Hirdetés

Mint azt a Blikk megírta, szombat este mintegy 20 fiatal házibulizott egy budapesti, második emeleti lakásban. Valamennyien drogtól kábultak voltak, köztük Ricsi is, aki a tanúk szerint összeverekedett egy fiúval, majd kiugrott az ablakon. A budapesti kőműves magánnyomozásba kezdett, és nagyon gyorsan megtalálta Kaposváron azokat a fiatalokat, akik Ricsivel együtt voltak a tragikus estén.

– Az már biztos, hogy a buliban Ricsin kívül mindenki kaposvári volt. Elhatároztam, hogy megkeresem azt az embert, aki Ricsinek marihuánás cigarettát és az LSD-t adott. Ha előbb találom meg őt, mint a rendőrség, akkor lehet, én is börtönbe kerülök – fogadkozott az apa. – A kaposvári fiúk elmondták, hogy többen is rosszul lettek a drogtól, volt, akit levittek az utcára, ott ápolták. Azon őrlődöm, mit tehettem volna másképp? Tiltottam volna meg a fiamnak, hogy buliba menjen? Hiszen majdnem felnőtt!

A gyerekszobában az ágy gyönyörűen bevetve, a polcokon a ruhák szépen összehajtogatva. Odébb a Fradi-zászló, a Fradi-sál, az érmek, a serlegek mind Ricsiről mesélnek. No és a 7-es mez, amelyben a fiú az érdi focicsapat tagjaként győzelemre hajtotta a társait.

– Ricsi álma az volt, hogy a Fradi nagycsapatában játsszon, a nézőtérről lássam őt, amint kifut a pályára. Már az is hihetetlen, hogy az én kedves, tiszta lelkű fiam verekedésbe került, azt meg végképp nem tudom elfogadni, hogy kiugrott az ablakon – folytatta az édesapa. – Megmondtam a rendőröknek is, hogy ezt nem hagyom annyiban, ki fogom deríteni az igazságot. Sajnos, a kisfiamon most már nem tudok segíteni, de az emlékének igen.

Veszélyes az önbíráskodás

Ricsi édesapja jogos dühében veszélyes dologra készül, ha a fiának kábítószert adó embert maga akarja megtalálni és vallatóra fogni. Magyarországon ez önbíráskodásnak számít, amiért – súlyosságtól függően – 1–8 évre is ítélhetik az elkövetőt.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: