Te is hallgattad ? Imádtam Őket :) koncert video

Hirdetés

A Modern Talking a 80-as évek egyik jelentős német popegyüttese, Thomas Anders és Dieter Bohlen részvételével.

A Modern Talking a 80-as évek egyik jelentős német popegyüttese, Thomas Anders és Dieter Bohlen részvételével. Nagyon könnyed, romantikus és egyszerű hangulatú, de ennek ellenére kidolgozott slágereket adtak elő. A tagok külön-külön is sikeres pályát jártak be, Anders mint szólóénekes, Bohlen mint számos más híres énekes és együttes (C. C. Catch, Blue System, Bonnie Tyler, Chris Norman, Smokie „Midnight Lady”) zeneszerzője.

Hirdetés

Az 1984 októberében alakult, és néhány hónappal később világhírűvé vált együttes több mint 124 millió eladott lemezzel (A BMG2003. júniusi adatai szerint) az egyik legsikeresebb európai együttesnek számít. Első feloszlásukat 1987. november 11-én jelentette be Dieter Bohlen, a csapat zeneszerző-producere, és a hangzás kitalálója. A Modern Talking visszatértét 1998. február 27-étől számíthatjuk, mikor Thomas Gottschalk újra „összeházasította” őket a „Wetten dass…”-ban. További hat stúdióalbummal, számos slágerlistás dallal, valamint öt évvel később a duó tagjai közti érdekellentét újabb feloszláshoz vezetett.

Ezt is Dieter Bohlen jelentette be 2003. június 7-én egy rostocki koncerten 25 ezer megrökönyödött rajongó előtt. A hatodik albumukat kivéve minden nagylemezük arany vagy platina státuszt ért el világszerte. Albumaik átlagban 5-6 millió példányban fogytak a Föld 50 országában. A már örökzölddé vált slágerek újra és újra felbukkannak a rádiókban, rendezvényeken. Habár már kevésbé keresett e hangzás, mégis több követője akad Németországban, Oroszországban. Thomas Anders továbbra is énekel Modern Talking-dalokat szólókoncertjein, amelyekkel a világ keleti országait (Kelet-Európa, Ázsia) járja, ahol még mindig hihetetlenül népszerű az együttes, még ennyi idő elteltével is.

Forrás: wikipedia.org


Hirdetés

Hozzászólások: