Tavaszi nagytakarítás zellerrel: tisztuljon a szervezet!

Hirdetés

A zellert kissé erőteljes íze miatt nem mindenki részesíti előnyben, de ha számbavesszük, hogy milyen jó hatással van egészségünkre, máris rohanni fogunk a piacra zellergumóért.

Szinte bárhol beszerezhető, nem drága, sokféle recept szerint elkészíthető, és tetőtől talpig, a levelétől a magjáig fogyaszthatjuk. Ráadásul már Hippokratész is úgy tartotta, hogy a nem túl szép gumó az idegrendszer nyugtató csodaszere. Nézzük, mi mindenre jó még ezen kívül:

karbantartja a veséket, segít a méreganyagok távozásának beindításában

ajánlott ízületi és reumatikus problémákra: eltávolítja a gyulladt ízületbe felhalmozódott savakat

csökkenthetjük sült vagy nyers formájában is a nyirokcsomó duzzanatokat: közvetlenül a duzzanatra kell helyezni egy szelet zellert

Hirdetés

étkezés előtt fogyasszunk 1—2 cl zellerlevet, mert ez csökkenti az étvágyérzetet
14-féle fájdalomcsillapító komponens található benne, emellett pedig riboflavint, B6-vitamint, pantoténsavat, kalciumot, magnéziumot, foszfort, C-vitamint, K-vitamint, folsavat, káliumot is tartalmaz

Készítsünk 2 hatékony méregtelenítő turmixot zellerből!

Turmixoljunk össze 3 zeller szárat, 1 céklát és 1 almát. A zeller enyhe hashajtó, fertőtleníti az emésztőrendszert és a beleket.

Egy másik változatban 1 zellergyökeret turmixoljunk össze 3 sárgarépával. Ez az italt teljes mértékben kitisztítja a felhalmozódott méreganyagoktól a szervezetet.

Forrás: twice.hu


Hirdetés

Hozzászólások: