Szórakozásból megölt egy fekete zsiráfot, szétszedi a nőt a népharag

Hirdetés


Tess Thompson Talley állítólag egész életében olyan zsákmányra várt, mint amilyen a 18 éves zsiráfbika volt. A „szerzeményéről” készült fotót az internetre is feltette.

„Az egyik legnagyobb álmom vált valóra, mikor sikerült leteríteni ezt a fekete zsiráfot” – írja még 2017-ben közösségi média oldalán Tess Thompson Talley. A texasi vadász posztjában elárulta azt is, mikor meglátta az idős bikát, azonnal tudta, hogy ő az a „zsákmány”, akire egész életében várt. „Jó ideig követtem, mire végül sikerült megállítanom. 907 kiló húst nyertünk ki a testéből.”

Hirdetés

Bár Tess Thompson Talley a bikát tavaly lőtte ki, a nevét mégis ezekben a napokban ismerte meg a világ, mikor az Africland elnevezésű Twitter-oldal megosztotta a vadászaton készült képeit. Köztük olyanokat is, ahol Tess a különleges színű állat mellett pózol. A képek nem nyerték el a netezők tetszését: de nem csak a kommentelők estek neki Tessnek, hanem az állatvédő szervezetek is.

Hirdetés

A bika különleges színű szőrzetéről Julian Fennessy, a Giraffe Conversation Foundation elnevezésű szervezet alapítója a Yahoo-nak elmondta, egyáltalán nem ritka jelenség, hogy bizonyos idősebb példányok esetében a megszokott mustársárga-fehér szín sötétebbre vált. Ebben az esetben például feketére. A szakember hozzátette, a Tess által kilőtt állat egy dél-afrikai alfaj, a Giraffa camelopardalis giraffa egyik példánya volt, ami nem számít ritkaságnak.

Forrás: minap.hu


Hirdetés

Hozzászólások: