Szlovákiának szüksége van a melegek tehetségére és értékeire

Hirdetés

Fotó: Jaroslav Novák

Szombaton Pozsonyban is megtartották a Pride-ot, amelyen a szlovák kormány több tagja is részt vett. Mária Kolíková szlovák igazságügyi-miniszter az eseményen úgy fogalmazott, „a többségnek el kell fogadnia és tiszteletben kell tartania a kisebbség jogait” – írta az Új Szó című szlovákiai magyar újság.

Hirdetés

Kolíková támogatását is kifejezte az LMBTQ-közösség tagjai felé. „Bárki, aki tiszteletben tartja az emberi jogokat, nagyon jól tudja, hogy hatalmas adóssággal tartozunk feléjük. Ez egy kisebbség, amelyet a többségnek teljes mértékben el kell ismernie, és el kell ismernie az őket megillető összes jogot” – idézte a minisztert a portál.
„Nem önökkel van probléma, hanem azokkal, akik ezt a közösséget célponttá teszik”

Hirdetés

Az Új szó külön cikkben számolt be Zuzana Čaputová, szlovák köztársasági elnök azon Facebook-bejegyzéséről, amelyben arról írt, hogy „Szlovákiának szüksége van az LMBTQ-közösség tagjainak tehetségére és értékeire. Itt otthon vannak, em önökkel van probléma, hanem azokkal, akik ezt a közösséget célponttá teszik saját politikai céljaik eléréséhez” – hangsúlyozta az államfő.


Hirdetés

Hozzászólások: