Szlávik: az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság

Hirdetés

Az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság, ami helyes is, mert ők a koronavírus által legveszélyeztetettebb csoport – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Hirdetés

Szlávik János hozzátette: ahogy telik az idő egyre nagyobb az oltási hajlandóság Magyarországon, mert egyre többen láthatják, mennyire megváltozik azok élete, akik már beoltatták magukat.
A szakember azt is kiemelte, nem az alapján kell dönteni egy vakcináról, honnan származik, hanem hogy mit tud. Felhívta a figyelmet, hogy az orosz Szputnyik V-vakcina hasonlóan készül, mint az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalaté. Sőt, az orosz vakcina még korszerűbb is, mert az két fajta oltásból áll – tette hozzá.
Szlávik János azt mondta: a Dél-pesti Centrumkórházban jelenleg kevesen vannak lélegeztetőgépen, de a koronavírusos betegek számának csökkenése megállt. Ezért úgy értékelt, körbenézve Európában, “nem lazíthatunk”, fenn kell tartani a korlátozásokat. Még elképzelhető, hogy emelkedni fog az újonnan regisztrált fertőzöttek száma – mondta, megjegyezve azt is: azokban az országokban, ahol lazítottak, “nagyon komoly járvány dúl”.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: