Szja-visszatérítés: Fontos tájékoztatást adott a NAV

Hirdetés

Nem kell visszafizetni május 20-ig a 2022. február 15-ig kiutalandó szja-visszafizetést, ugyanis akitől év közben szabályosan vonták le az adóelőleget, annak visszajár – pontosított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Hirdetés

Portfolio értesülései szerint minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár az adó, amit 2021-ben megszerzett jövedelemből vontak le, a katások esetében a tételes adó negyede.

Annak jár a gyermeket nevelő szülők adó-visszatérítése, aki idén jogosult volt családi kedvezményre, akár csak egy napra is. A családi kedvezményre pedig azok jogosultak, akik gyermek után szülőként családi pótlékra jogosultak, várandós nő és vele közös háztartásban élő házastárs, családi pótlékra saját jogán jogosult, rokkantsági járadékban részesül – emelte ki a NAV közleményében.

Hirdetés

A portál szerint a visszafizetés felső határa a 2020 decemberi adatokalapján számolt éves átlagbér 15 százaléka. Legfeljebb 809 ezer forintot térít vissza az állam külön-külön azoknak a szülőknek, akik az szja és az ekho szerint adóznak.


Hirdetés

Hozzászólások: