Szívszorító: hetven kemoterápiás kezelésen van túl az agydaganattal küzdő Reni – Így segíthet neki Ön is

Hirdetés

Hajdúböszörmény — Több tucat kemoterápián és sugárkezelésen van túl, ám rendíthetetlenül küzd tovább Reni (11), az a kislány, akit két évvel ezelőtt agydaganattal diagnosztizáltak.

Reni egyelőre tünetmentes, de immunrendszere olyan mértékben legyengült, hogy szeretett iskolájába még mindig nem mehet vissza, legalábbis tartósan. A CsodaCsoport kezdett gyűjtésbe családjának, ugyanis autójuk tönkrement, amellyel otthonuk és Debrecen között ingáznak a kontrollvizsgálatok miatt.

Reni kálváriája 2018 áprilisában kezdődött, amikor fejfájással orvoshoz vitte édesanyja, Tulipánné Mátyás Gabriella (40). Akkor még senki nem sejtette, hogy egy rosszindulatú daganat örökre megváltoztatja az életüket.

Hirdetés

– Szerencsére a műtét sikeres volt, de egy közel másfél éves kemoterápiás kezelés várt ránk. Nem volt könnyű időszak, Reni teljesen kimerült, enni és inni sem tudott. Volt, hogy négy napot töltöttünk bent, de előfordult, hogy 3 hetet – kezdte Gabriella a Vasárnapi Blikknek. Renit nemcsak fizikailag, lelkileg is megviselte a betegség. Egyik nap még iskolában volt, másik nap már a műtőasztalon.

– Ez egy kisgyereknek nagy trauma, ráadásul azóta sem mehetett vissza, csak egy-egy napra, így a barátaival is ritkán találkozik – folytatta az anyuka, aki minden nehézség ellenére próbál mindent megadni kislányának.

– Fontos a pozitív szemlélet, és bár a testvéreinek sem könnyű, próbáljuk az élet napos oldalát nézni – tette hozzá. Reninek már kezd kinőni a haja, azonban a műtét után kettős látással küzd. Korábban kitűnő tanuló volt, és imádott mazsorettezni. A család reméli, később újra olyan életet élhet, mint bármely más hasonló korú gyerek. A CsodaCsoport is a család mellé állt, hogy életük egy új autóval könnyebb lehessen.

– Köszönöm szépen a csoportnak, és annak a sok embernek, akik mellénk álltak. Nem gondoltam volna, hogy az összefogásnak ekkora ereje van. Nagyon hálás vagyok – zárta Gabriella.

Hirdetés

Így segíthet a lánynak
Reni különleges védelmet és egyéni szállítást igényel, de szilveszterkor belementek a család kocsijába, ami totálkáros lett. Egy új beszerzésében szeretne segíteni neki a CsodaCsoport is, amely pár hónap alatt számos más beteg gyermeknek gyűjtött össze pénzt. Ön a következő számlaszámon segíthet: Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány; 11734138-20017125 (OTP Bank); Közlemény: civil licit

Forrás: blikkruzs.blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: