Szijjártó: Semmilyen tudomásunk nincs és nem is volt a lehallgatási botrányról

Hirdetés

“Erről az állítólagos adatgyűjtésről semmilyen tudomással nem rendelkeztem és nem is rendelkezem” – közölte Szijjártó Péter a V4 országok hétfői sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

A külügyminiszter elmondta, hétfő reggel megkérdezte az általa felügyelt Információs Hivatal főigazgatóját, aki azt mondta, hogy ebben az ügyben semmifajta együttműködés nem volt az izraeli vagy más titkosszolgálatokkal.

Hirdetés

Szijjártó hozzátette, hogy az Információs Hivatal nem használja a szóban forgó szoftvert és semmiféle megállapodást nem kötött erre vonatkozóan az NSO-val.

A tárcavezető elmondta, hogy megkérte az IH főigazgatóját, tekintse át az ügyet, hogy milyen titkosszolgálati érdekek állhatnak az információk mögött, hogy megtörténtek-e a szóban forgó esetek, és ha igen, kinek az utasítására, érdekében, vagy ha nem, akkor milyen titkosszolgálatok együttműködésében került sor erre az akcióra.

Hirdetés

Arra a kérdésre, miszerint más kormányzati szerv végezhetett-e adatgyűjtést a szoftverrel, a miniszter azt mondta, erről nincs tudomásuk.


Hirdetés

Hozzászólások: