Szijjártó Péter: Ez mind álhír

Hirdetés

Nem szabad megkérdőjelezni a sajtóorgánumoknak azt a jogát, hogy pozitívan vélekedjenek a kormány döntéseiről – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bukaresti látogatásán a román Digi24 TV-nek adott interjújában.

Hirdetés

A tárcavezető a beszélgetésnek arról a részletéről tett közzé egy videót a Facebookon, amikor a magyar sajtószabadságról, azon belül a Klubrádió elhallgatásáról kérdezték.

“Ez mind álhír”

– mondta a felvetésről, hogy sok orgánumot az Orbán-kormány irányít. Hozzáfűzte, hogy visszautasít minden olyan hazugságot, amely szerint Magyarország és az Orbán-kormány nem biztosítja a sajtószabadságot.

Szerinte a magyar sajtóorgánumok többsége amúgy kormányellenes álláspontot képvisel. Erre a riporter visszakérdezett, hogy a politikus eszerint azt állítja-e, hogy az uniós média hazudik, amikor a sajtószabadságot kéri számon, amire a külügyminiszter úgy felelt:

“Igen, ezt állítom.”

Hirdetés

Beszélt arról is, nem tudja elfogadni, hogy

“az olyan sajtóorgánumok, amelyek pozitívan viszonyulnak a kormányhoz, rögtön minősítve lesznek, miszerint kormányzati irányításúak, kormányzati tulajdonúak, kormányzati rabszolgák és hasonlók.”

Forrás: index.hu


Hirdetés

Hozzászólások: