Szijjártó: Magyarország a pandémiára adott válaszok tekintetében Európában a legsikeresebbnek bizonyult

Hirdetés

Magyarország a pandémiára adott válaszok tekintetében Európában mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból a legsikeresebbnek bizonyult – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hirdetés

Szijjártó Péter a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs munkájáról elmondta, hogy az első javaslatokat már előterjesztették ezen a héten a kormánynak, és azokat a kabinet el is fogadta. A kutatásfejlesztéssel kapcsolatos beruházások értékhatárát 3 millió euróról 1 millióra csökkentették, már 10 új kutatásfejlesztési munkahely esetében lehet támogatást igényelni – sorolta a miniszter.

Hirdetés

Hozzátette: biztosították az exportfejlesztéshez szükséges rugalmasabb jogszabályokat az Eximbank számára, így újabb, a magyar export fejlesztéséhez szükséges utak nyíltak meg, és a magyar vállalatok külföldi beruházásaihoz szükséges támogatási rendszer is létrehozták, valamint a munkavállalással kapcsolatos szabályokat is könnyítették, hogy még több munkahelyet hozhassanak létre.


Hirdetés

Hozzászólások: