SZIGORODNAK AZ ELŐÍRÁSOK AZ ISKOLÁKBAN

Hirdetés

A Táncsics Mihály gimnázium közel hétszáz diákkal kezdte meg a tanévet. A fokozódó járványügyi helyzet már a szűk három hét után is új szabályok bevezetését eredményezte, valamint az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatok alapján több apróbb módosítás is történt már az előírások tekintetében. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a további szigorításokra folyamatosan számítani kell.

A Táncsics Mihály gimnáziumban eddig hagyományos munkarendben folyt és folyik ma is a tanítás. A hangsúlyt a megelőzésre helyezik, a szabályokat a járványügyi protokoll mentén dolgozta ki az intézményvezetés.

Hirdetés

– Három bejárat biztosítja, hogy a hétszáz diákunk szakaszosan érkezhessen, távozhasson és étkezhessen. A diákélelmezés is maximálisan segíti a munkánkat a menzadíjak beszedésétől kezdve az étkeztetésen át minden területen, így elkerülhetjük a menzán a tumultus kialakítását. Emellett a hetesi rendszert is megerősítettük, tantermi szinten az osztályfőnök szorosan együttműködnek a hetesekkel, folyamatos a szellőztetés és a higiénés feltételek biztosítása. A technikai kollégák rendszeresen fertőtlenítenek, így próbáljuk minimalizálni a vírus terjedésének esélyét – fogalmazott dr. Blahó János igazgató.

Dr. Blahó János kiemelte, az intézkedéseknek nemcsak fizikai, hanem lelki vonzata is van, ami már láthatóvá vált a tanulókon.

Élet-, az egészség-és az oktatásvédelem a középpontban
– Az ember szociális lény. A diákok barátkoznának, szeretnének közelebb kerülni egymáshoz, és nekünk, pedagógusoknak borzasztó nehéz rájuk szólni, hogy tartsák meg a megfelelő távolságot. De szólnunk kell, és ők ezt el is fogadják. Emellett fontos megemlíteni, hogy a normál, tantermi munkarendnek, az iskola falain belül végzett nevelő munkának hatalmas érzelmi értéke és ereje van. A digitális tanrend hatékonyság szempontjából is gyengébb, hiszen nincs személyes kontaktus a diákok és a tanárok között. A gyerekek igénylik az egymással való találkozást és a tanárokkal folytatott közös munkát is – hangsúlyozta dr. Blahó János.

Hirdetés

Szeptember 17-én tartott igazgatói értekezlet után dr. Blahó János kiemelte, jelen helyzetben a legfontosabb az élet-, az egészség-és az oktatásvédelem. Október elsejétől fokozott figyelmet fordítanak a lázas betegek kiszűrésére. Ha fertőzöttet találnak, lokalizálják a gócpontot, és csak azt az osztályt helyezik digitális távoktatás alá, amelybe a koronavírusos beteg jár. Így a többi diák normál munkarendben folytathatja tovább a munkát. Hozzáfűzte, az iskolában szervezett szakköri és sportköri foglalkozásokon csak azok a tanulók vehetnek részt, akik az Táncsics gimnázium diákjai. Az esetleges további, operatív törzs által meghatározott szigorításokra nap mint nap készülnek az intézményben. Az iskolaigazgató hozzátette, példaértékű a pedagógusok, szülők és gyerekek eddigi magatartása.

– Szeretném megköszönni a kollégáimnak, a diákoknak és a szülőknek azt a nagy fokú intelligenciát és felelősségvállalást, amivel az iskola rendelkezéseit követve ezen ügy mögé álltak. Meghatódottan tapasztalom, hogy egy ilyen nehéz helyzetben mennyire jelen van a partnerség és a tudatosság. Ez csak így működhet tovább a jövőben is – emelte ki dr. Blahó János igazgató.

Forrás: oroscafe.hu

Hirdetés

Hozzászólások: